Witam, jestem początkującym browarnikiem i nie do końca wiem jeszcze jak samemu dobierać chmiel, słody i drożdże. Mam trochę surowców, które chciałbym dobrze wykorzystać:
1. Drożdże Safbrew S-33
3. Chmiel Marynka i Lubelski po 50g
4. Słód Monachijski typ II 16-24EBC - 2kg
5. Słód Pilzneński 2,5-5 EBC - 2kg
6. Słód Caramunich (R) typ III 140-160 EBC - 0,4kg
Macie jakieś pomysły, na wykorzystanie powyższych składników?
Pozdrawiam,
Kacper
1. Drożdże Safbrew S-33
3. Chmiel Marynka i Lubelski po 50g
4. Słód Monachijski typ II 16-24EBC - 2kg
5. Słód Pilzneński 2,5-5 EBC - 2kg
6. Słód Caramunich (R) typ III 140-160 EBC - 0,4kg
Macie jakieś pomysły, na wykorzystanie powyższych składników?
Pozdrawiam,
Kacper
Comment