Witam!
U ważyłem piwo Coopers Dark Ale, i chciałbym je teraz przelać do Corny Kega 18 litrów.
I tu pytanie czy potrzebuje zostawić jakaś wolną przestrzeń na nagazowanie się piwa ? Jak tak to ile?
Czy w przypadku nie zostawienia żadnej wolnej przestrzeni może dojść do eksplozji kega?
(Producent w instrukcji podaje ze by na 23 litry dodać maksymalnie 200gr cukru co spowoduje naturalne nagazowanie piwa.)
W punkcie III i podpunkcie 2.:
U ważyłem piwo Coopers Dark Ale, i chciałbym je teraz przelać do Corny Kega 18 litrów.
I tu pytanie czy potrzebuje zostawić jakaś wolną przestrzeń na nagazowanie się piwa ? Jak tak to ile?
Czy w przypadku nie zostawienia żadnej wolnej przestrzeni może dojść do eksplozji kega?
(Producent w instrukcji podaje ze by na 23 litry dodać maksymalnie 200gr cukru co spowoduje naturalne nagazowanie piwa.)
W punkcie III i podpunkcie 2.:
Comment