Pierwsze piwo z kita (a mówią że tego nie da się zepsuć)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DonZ
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.03
    • 303

    #16
    wiem jak smakuje dobre piwo niemniej jest w nim coś, czego nie umiem opisać, niby dobre ale nie wiem czy taki smak może oznaczać zepsucie, choć jak czytałem jak piwo zepsute lub zainfekowane raz że może być mętne to dwa infekcja może nagazować piwo a jednak klarowność świetna nagazowanie na przyzwoitym poziomie, tylko piana słaba

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • darekd
      The Musketeers, Troubadour Blond
      darekd
      To piwo ma już swój wątek, w którym było nawet niedawno opisane https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-blond

      jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...
      2024-12-01, 03:19
    • dadek
      Niemcy, Kassel, Untere Königsstraße 60, Bierstube am Stern
      dadek
      Bardzo wesołe miejsce w samym centrum Kassel. Główne skrzyżowanie tramwajowe (gwiazda czyli Stern, rozjazdy w każdym kierunku), ruch tramwajów całodobowy. Nigdzie nie znalazłem godzin otwarcia/zamknięcia, o każdej porze dnia/nocy gdy przejeżdżaliśmy było otwarte (przynajmniej w sierpniu...
      2024-09-03, 04:09
    • Axl2
      Słodkie piwo z ekstraktu
      Axl2
      Witam wszystkich,

      Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...
      2023-11-12, 22:50
    • dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 01:42
    • Daray
      Brak wyraźniej fermentacji po 48h
      Daray
      Dzień dobry,

      W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

      Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
      2023-03-13, 21:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...