wiem jak smakuje dobre piwo niemniej jest w nim coś, czego nie umiem opisać, niby dobre ale nie wiem czy taki smak może oznaczać zepsucie, choć jak czytałem jak piwo zepsute lub zainfekowane raz że może być mętne to dwa infekcja może nagazować piwo a jednak klarowność świetna nagazowanie na przyzwoitym poziomie, tylko piana słaba
Pierwsze piwo z kita (a mówią że tego nie da się zepsuć)
Collapse
Related Topics
Collapse
-
To piwo ma już swój wątek, w którym było nawet niedawno opisane https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-blond
jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
2024-12-01, 03:19 -
-
Bardzo wesołe
miejsce w samym centrum Kassel. Główne skrzyżowanie tramwajowe (gwiazda czyli Stern, rozjazdy w każdym kierunku), ruch tramwajów całodobowy. Nigdzie nie znalazłem godzin otwarcia/zamknięcia, o każdej porze dnia/nocy gdy przejeżdżaliśmy było otwarte (przynajmniej w sierpniu...
-
Channel: Niemcy
2024-09-03, 04:09 -
-
Witam wszystkich,
Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...-
Channel: Holandia
-
-
Dzień dobry,
W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06
Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment