Pierwszy Koelsch - problemy..

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • andrzejba
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.05
    • 50

    #16
    4 tygodnie to minimum, lecz im dłużej to lepiej. Są piwa które powinny leżakować nawet 6 m-cy bo po tym czasie są najlepsze smakowo. Właśnie idę do piwniczki po 9 miesiecznego Stouta

    Comment

    • nail
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.02
      • 2

      #17
      U mnie leżakowało 4tygodnie i wyszło bardzo dobre. Po pół roku zaczęło zmieniać smak na coraz bardziej kwaskowy, także wypijcie w 5 miesięcy :-)

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #18
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • MacDab
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.04
          • 4

          #19
          Dzisiaj po 3 tygodniach leżakowania zrobiliśmy degustacje (podniecenie poziom 11/10 ) smak piwa bardzo dobry piana spora i dobrze się utrzymująca problem jednak jest z zapachem najbardziej zbliżony zapach jaki znam do tego to jakieś pijalnie uzdrowiskowe czyli takie lekkie jajko :P z czego to może wynikać? woda? złe warzenie? jednak i tak jesteśmy bardzo zadowoleni z rezultatów
          Last edited by MacDab; 2013-05-06, 17:21.

          Comment

          • jacekan
            Porucznik Browarny Tester
            • 2011.05
            • 388

            #20
            Dowód na to, że nawet zakażone piwo może smakować
            Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

            Comment

            • MacDab
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2013.04
              • 4

              #21
              Ten zapach nie jest aż tak mocno wyczuwalny ale jest niestety rozumiem że z czasem będzie coraz gorzej z zapachem i smakiem?

              Comment

              Przetwarzanie...
              X