4 tygodnie to minimum, lecz im dłużej to lepiej. Są piwa które powinny leżakować nawet 6 m-cy bo po tym czasie są najlepsze smakowo. Właśnie idę do piwniczki po 9 miesiecznego Stouta
Pierwszy Koelsch - problemy..
Collapse
X
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
Dzisiaj po 3 tygodniach leżakowania zrobiliśmy degustacje (podniecenie poziom 11/10) smak piwa bardzo dobry piana spora i dobrze się utrzymująca problem jednak jest z zapachem najbardziej zbliżony zapach jaki znam do tego to jakieś pijalnie uzdrowiskowe czyli takie lekkie jajko :P z czego to może wynikać? woda? złe warzenie? jednak i tak jesteśmy bardzo zadowoleni z rezultatów
Ostatnia zmiana dokonana przez MacDab; 2013-05-06, 18:21.Comment
Related Topics
Collapse
-
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...-
Channel: Piwo - ogólne
2023-07-14, 13:19 -
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 01:16 -
-
Piwo numer jeden z kalendarza adwentowego.
.
Piana drobnopęcherzykowa.
Kolor słomkowo-żółty.
Zapach lekko kwiatowy
Smak przyjemny lekko słodowy złamany chmielem z lekkim miodowym posmakiem.
Całkiem przyjemne delikatne piwo w stylu bodajże koelsch...-
Channel: Niemcy
2024-12-01, 23:13 -
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 11:41 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment