Zrobiłem Coopersa z brew kit-a i pogotowałem 15 minut z dodatkowym chmielem. Robię małą warkę tylko 7L czy po zakończeniu fermentacji przelewać na cichą? Chciałem też dodać chmielu "na zimno" do cichej.
czy dawać na cichą?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Dawać, zawsze dawać, choćby na tydzień.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Comment
-
Do chichej najlepiej kup sobie szklany balon. Może nawet gdzieś masz od wina, albo dziadek ma lub wujek.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Cześć wszystkim,
Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:
1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam
Robiłem stouta i spieprzyłem wysładzania o wyszedł mi baling 20. Po 2 tygodniach mam 9, oddzieliłem od gęstwy i przerzuciłem na cichą, i się zastanawiam czy nie dodać drożdży bo strasznie dużo cukru zostało, czy tak można robić?
Pozdrawiam
Sent from my...-
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć,
uwarzyłem ostatnio smoked ale i chciałbym go jeszcze "podkręcić" płatkami dębowymi.
Piwo stoi już tydzień na cichej. Jak przygotować płatki? Nie chciałbym zakazić piwa. Czy jakoś trzeba je zdezynfekować czy po prostu wrzucić do fermentora?...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment