Zrobiłem Coopersa z brew kit-a i pogotowałem 15 minut z dodatkowym chmielem. Robię małą warkę tylko 7L czy po zakończeniu fermentacji przelewać na cichą? Chciałem też dodać chmielu "na zimno" do cichej.
czy dawać na cichą?
Collapse
X
-
Dawać, zawsze dawać, choćby na tydzień.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDawać, zawsze dawać, choćby na tydzień.
Comment
-
-
Do chichej najlepiej kup sobie szklany balon. Może nawet gdzieś masz od wina, albo dziadek ma lub wujek.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDo chichej najlepiej kup sobie szklany balon. Może nawet gdzieś masz od wina, albo dziadek ma lub wujek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sztetke Wyświetlenie odpowiedziBalon, wiadro jedna cholera, tylko wiadro pewnie tańsze, tylko żeby objętość była mniejsza, do warki 8L wiadro 10L będzie dobre.
Dziękuję za radę.
pozdrawiam
Comment
-
Comment