Jak mierzycie BLG podczas fermentacji? w fermentorze? pobieracie próbkę, proszę o porade
jak najlepiej mierzyć BLG
Collapse
X
-
Nalewam próbke przez kranik.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNalewam próbke przez kranik.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNalewam próbke przez kranik.
Comment
-
-
No to chochla od zupy, umyj ją wcześniej i wyparz wrzątkiem.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polisholsby Wyświetlenie odpowiedziniestety burzliwą mam bez kranika.Last edited by jacekan; 2013-04-13, 13:13.Życie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo to chochla od zupy, umyj ją wcześniej i wyparz wrzątkiem.Last edited by leona; 2013-04-13, 13:47.
Comment
-
-
Nie ale nie widzę w tym nic zdrożnego. Ostatnio w ogóle nie mierzę ani po wysładzaniu ani przed, w czasie fermentacji. Tydzień musi stać i już. Jak już mnie najdzie to upuszczam kranikiem. Częściej upuszczam i sprawdzam na językuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie ale nie widzę w tym nic zdrożnego. Ostatnio w ogóle nie mierzę ani po wysładzaniu ani przed, w czasie fermentacji. Tydzień musi stać i już. Jak już mnie najdzie to upuszczam kranikiem. Częściej upuszczam i sprawdzam na języku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPoważnie? Ty stary koń, jeden z moich mentorów piwowarskich robisz to chochlą? To już wiem dlaczego jestem niewybitnym piwowarem - ja dezynfekuję balingometr i wrzucam do wiadra
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziprawdziwy piwowar sprawdza spodniamiLP
Comment
-
Comment