Witam,
przejdę od razu do rzeczy właśnie zaczynam chmielenie nowej brzeczki dry stouta i tak sobie pomyślałem, czy nie można przetrzymać młodego piwa przez tydzień fermentacji burzliwej w garze zaciernym miast przelewać go do plastikowego fermentatora? Mam do niego szczelną pokrywkę (wiadomo, zacisków nie ma itp, ale nie odstaje nigdzie i przykrywa cały obwód bardzo dokładnie). Jakieś szczególne niebezpieczeństwa z tym związane? Jeżeli dostałbym odpowiedź w ciągu godziny byłoby fantastycznie
Pozdrawiam!
przejdę od razu do rzeczy właśnie zaczynam chmielenie nowej brzeczki dry stouta i tak sobie pomyślałem, czy nie można przetrzymać młodego piwa przez tydzień fermentacji burzliwej w garze zaciernym miast przelewać go do plastikowego fermentatora? Mam do niego szczelną pokrywkę (wiadomo, zacisków nie ma itp, ale nie odstaje nigdzie i przykrywa cały obwód bardzo dokładnie). Jakieś szczególne niebezpieczeństwa z tym związane? Jeżeli dostałbym odpowiedź w ciągu godziny byłoby fantastycznie
Pozdrawiam!
Comment