Safale US-05 oraz WB-06 Temperatura otoczenia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chmielo
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.01
    • 128

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rychuwro Wyświetlenie odpowiedzi
    blg nie sprawdzałem - za wcześnie
    Nie sprawdzałeś blg przed zadaniem drożdży? Dobrze zrozumiałem?

    Comment

    • rychuwro
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.04
      • 17

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
      Moim zdaniem na tym etapie Twojego piwowarstwa to nie ma różnicy.
      Chodziło mi o zakres temperatury w jakich te drożdże pracują, ale widzę, że są bardzo podobne.
      Piwo zawsze jest dobre - tylko degustator nie zawsze

      Comment

      • rychuwro
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.04
        • 17

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielo Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie sprawdzałeś blg przed zadaniem drożdży? Dobrze zrozumiałem?
        Blg sprawdziłem oczywiście na początku, chodziło mi, że po 24h od zadania drożdży, bez oznak jakiejś wielkiej fermentacji nie chciałem sprawdzać.
        Piwo zawsze jest dobre - tylko degustator nie zawsze

        Comment

        • rychuwro
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.04
          • 17

          #19
          Wczoraj po 28h od zadania drożdży, podniosłem pokrywę i widać było już bąbelki oraz oznaki pierwszej piany. Dzisiaj rano po 43h od zadania drożdży pracują ostro już
          Piwo zawsze jest dobre - tylko degustator nie zawsze

          Comment

          Przetwarzanie...
          X