Coopers - European Lager POMOCY!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ThomWard
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.04
    • 2

    #1

    Coopers - European Lager POMOCY!

    Witam!
    Jestem nowym użytkownikiem tego oto przecudnego forum

    Po obejrzeniu dużo postów stwierdzam , że pomagacie nawet tym "żółtodziobom" w wyrobie wlasnego piwa .

    Mój problem polega na tym jakiś czas temu kupilem "Coopers - European Lager" zrobilem jak należalo w instrukcji (użyłem cukru ) ,gdy fermentacja sie skonczyla zacząłem zlewać piwko do butele I TU OTO JEST MOJE PYTANIE !!! Gdy otworzylem je bardzo śmierdziało......... (za przeproszeniem gównem) ale no cóż zabutelkowałem to ... Po tygodniu chcialem sprawdzic jak to sie miewa i otworzylem 1 butelke
    Śmierdziało jak wcześniej ALE kiedy skosztowałem smak był dobry nawet bardzo najpierw troszkę słodowe a na konieć goszkie (MNIAM)

    Teraz mam prośbę czy po 12 tygodniach zapach zniknie czy cos może zepsułem a być może ten browar ma tak miec POMÓŻCIE mi To jest moje pierwsze piwko wlasnej roboty a wiec szkoda wylac ale jak trzeba to trzeba .


    LICZE NA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ
  • sztetke
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 355

    #2
    I szukasz jakiegoś koprofila , tak poważnie, jak daje gównem to wylej to w cholere.

    Comment

    • gwzd
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2012.01
      • 622

      #3
      Wylać zawsze zdążysz, więc bez pośpiechu. Potrzymaj parę tygodni i sprawdź, może nieprzyjemna woń osłabnie bądź zniknie.

      Comment

      • sztetke
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.12
        • 355

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd
        Wylać zawsze zdążysz, więc bez pośpiechu. Potrzymaj parę tygodni i sprawdź, może nieprzyjemna woń osłabnie bądź zniknie.
        No, jak osłabnie to będzie subtelna nuta gówna, szlachetna goryczka i lekko słodowy smak, będzie taki polski lambik .

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10795

          #5
          Może to zapach drożdży?
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • ThomWard
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.04
            • 2

            #6
            Nie wiem poczekam zobacze moze to zniknie ale mam pytanko czy kiedykolwiek mieliscie takie cos w takim rodzaju piwa ?

            Comment

            • gwzd
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2012.01
              • 622

              #7
              Nie spotkałem się jeszcze z określeniem "zapach gówna" w odniesieniu do aromatu piwa, więc ciężko mi powiedzieć. Gdybyś warzył na drożdżach dolnej fermentacji to stawiałbym na siarkowodór, no ale do brewkitów tak czy siak dają przecież drożdże górnej fermentacji.

              Comment

              • walec
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.02
                • 193

                #8
                Ja nie miałem stolca ale raz ciężki siarkowodór - pojawił się kilka dni po zabutelkowaniu i z czasem się potęgował. Trochę taką kanalizacją wiało. Skończyło w kanalizacji niestety.

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • kurek93
                  Lager coopers
                  kurek93
                  Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
                  2023-01-06, 19:13
                • MaciekZZ
                  Sprzedam zestaw do wyrobu piwa Biowin Coopers Lager
                  MaciekZZ
                  Witam.

                  Sprzedam zestaw do wyrobu piwa (mikrobrowar)

                  Zestaw zawiera:
                  - Plastikowy pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywą
                  - Kran do pojemnika
                  - Mieszadło plastikowe
                  - Rurkę fermentacyjną
                  - Areometr z menzurką (miernik cukru)
                  -...
                  2020-01-13, 12:21
                • dulukgrzegorz
                  Ciemny ekstrakt niechmielony Coopers
                  dulukgrzegorz
                  Cześć wszystkim,



                  Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?

                  Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?

                  Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...
                  2022-10-04, 14:48
                • afik666
                  Coopers European Lager na lagerowych drożdżach
                  afik666
                  Witam!
                  Mam problem ponieważ nigdzie nie umiałem znaleźć dobrego poradnika na temat piw dolnej fermentacji. Chce uwarzyć swoje pierwsze piwo, wybór padł na european lagera od coopersa gdyż chce porównac je ze sklepowymi. Lecz jak coś robić to na 100% dlatego chce go sfermentować tak...
                  2016-11-02, 02:22
                • bartek90
                  Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
                  bartek90
                  Cześć wszystkim,
                  jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
                  Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
                  2020-05-14, 12:41
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...