Witam.
Ostatnio warzyłem w moim 16l garnku Koźlaka Ciemnego, zestaw surowców był na 13 litrów piwa, miałem drobne problemy po chmieleniu bo odparowało mi 1,5 litra wody za dużo więc dolałem zimnej a BLG uregulowało się na poziomie 15,5*, ale mniejsza o to. Mam do Was zapytanie jako że nie posiadam większego garnka, a chciałbym uwarzyć takiego oto Pilznerka
czy była by możliwość wysłodzenia z tych surowców około 15 litrów piwa, zachmielenia go w moim 16 litrowym garnku, a następnie po całym procesie warzenia dolanie ciepłej/zimnej wody do 20l? Czy nie utraciłbym w ten sposób cennych BLG oraz walorów piwa?
Pozdrawiam
Ostatnio warzyłem w moim 16l garnku Koźlaka Ciemnego, zestaw surowców był na 13 litrów piwa, miałem drobne problemy po chmieleniu bo odparowało mi 1,5 litra wody za dużo więc dolałem zimnej a BLG uregulowało się na poziomie 15,5*, ale mniejsza o to. Mam do Was zapytanie jako że nie posiadam większego garnka, a chciałbym uwarzyć takiego oto Pilznerka
czy była by możliwość wysłodzenia z tych surowców około 15 litrów piwa, zachmielenia go w moim 16 litrowym garnku, a następnie po całym procesie warzenia dolanie ciepłej/zimnej wody do 20l? Czy nie utraciłbym w ten sposób cennych BLG oraz walorów piwa?
Pozdrawiam
Comment