Ekstrakty z ziarnami specjalistycznymi

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Elvo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.12
    • 21

    Ekstrakty z ziarnami specjalistycznymi

    Cześć,

    Planuję zrobić ciemne, aromatyczne piwo. Ponieważ jestem na etapie ekstraktów z wielu względów, zainteresowała mnie metoda warzenia wraz z ziarnami specjalistycznymi.

    I pytanie - ile czasu ziarna parzyć? Oraz w jakiej ilości? Interesują mnie ziarna czekoladowe oraz palone torfem - zależy mi żeby piwo było bardzo aromatyczne,a nie gdzieś w tle.
  • Elvo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.12
    • 21

    #2
    Jeszcze kilka info - planuję wykonać od 15 do 20 litrów piwa, z ekstraktu Weyermann Dunkel 4kg + ciemny WES 1,7kg - czy to nie będzie za dużo?

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3489

      #3
      Piszesz w "kołysce" i to dobre miejsce na Twój wątek ale ...

      To wszystko już było właśnie tu opisane i to wiele, wiele razy. Poczytaj troszkę i poczekaj na "Warsztaty", tam spotkasz wielu piwowarów z Wrocławia. Może nie musisz tracić czasu na " zupki w proszku", może ktoś Cię zaprosi na warzenie, pomoże, pokaże.


      Twoje
      Last edited by fidoangel; 2013-04-23, 07:36.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      Przetwarzanie...
      X