Nowozelandzkie chmiele

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • polisholsby
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.03
    • 57

Nowozelandzkie chmiele

Mam zamiar uwarzyć NZ IPA, zakupiłem następujące chmiele:
    1. Dr Rudi
    2. Pacific Jade
    3. Pacifica

jakieś pomysły na chmielenie, kóre kiedy? które na goryczkę a które i ile na aromat? które do chmielenia na zimno?

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
    dadek
    Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
    Start
    2024-10-15
    Koniec
    2024-10-15
    2024-10-16, 02:03
  • dadek
    Mainz, Weisenauer Straße 15, Kuehn Kunz Rosen Brauerei
    dadek
    Jeśli ktoś spróbuje piwek w Eisgrub-Bräu https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-eisgrub-brau może po około 10 minutowym spacerze kontynuować piwkowanie w kolejnym browarze. Idziemy odwrotnie niż do centrum,...
    2022-11-25, 02:09
  • darekd
    ? [Fuerst Wiacek], Eat the Salad
    darekd
    IPA (Hazy)

Alk. 6,8%

Aromat – chmielowy. Nuty żywiczne wyraźne, potem cytrusy, które potem stają się wyraźniejsze

Piana – wysoka, nie jest zbyt zwarta, dość trwała z dłuższym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
    Barwa – mleczno-słomkowo-złota. Wyraźnie zmętnione...
    2023-02-25, 23:20
  • dadek
    Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
    dadek
    Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
    Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
    2023-11-03, 00:29
  • dadek
    Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
    dadek
    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
    2022-01-15, 03:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...