Ale było klarowne na cichej?
drożdzowy smak 6 zbóż
Collapse
X
-
też tak przypuszczamnie wiem kurna ... pewnie coś robiłem nie tak - jedynym odstępstwem od normy to było wsypanie do butelek glukozy? wczoraj po długim zwlekaniu rozlałem do butelek kolejne - tym razem zrobiłem syrop z glukozy ... zobaczę czy tu będzie dobrze czy też może "krasnoludki" się pojawią
Comment
-
też tak przypuszczamnie wiem kurna ... pewnie coś robiłem nie tak - jedynym odstępstwem od normy to było wsypanie do butelek glukozy? wczoraj po długim zwlekaniu rozlałem do butelek kolejne - tym razem zrobiłem syrop z glukozy ... zobaczę czy tu będzie dobrze czy też może "krasnoludki" się pojawią
I tak właśnie się powinno to robić, oczywiście przez chwilę syrop gotować, wlać do fermentora z kranikiem, do tego zdekantować piwo i butelkować.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Górna Frankonia (Bawaria)
Ekologiczny landbier.
https://www.gasthof-pfister.de/braukultur/
Alk. 4,9%
Aromat - słodowy, zboże, mniej chleb, nieco drożdżowy
Piana - wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
Barwa - słomkowo-złota, opalizująca...-
Channel: Niemcy
-
-
Drugie podejście do tego małego browarku skończyło się równie szybko jak za pierwszym razem. Właściciel i piwowar zarazem Tomáš Křížek nie należy do grupy ludzi którzy cieszą się z tego, że ktoś specjalnie do niego przyjechał kawał drogi i chce porozmawiać, zakupić piwo i zobaczyć...
-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...-
-
-
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
-
-
-
W Jaberwocky krany przejęte będą przez Artezana.
To świetna okazja, aby zamówić deskę trzech wariantów imperialnego stoutu!
Na kranie 3 wersje:
Klasyczna odsłona Samca, jak co roku leżakowanego w beczkach po bourbonie
Klasyk wzbogacony o kolumbijskie ziarna kawy San...-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-12-07, 10:07 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment