Ale było klarowne na cichej?
drożdzowy smak 6 zbóż
Collapse
X
-
też tak przypuszczam nie wiem kurna ... pewnie coś robiłem nie tak - jedynym odstępstwem od normy to było wsypanie do butelek glukozy? wczoraj po długim zwlekaniu rozlałem do butelek kolejne - tym razem zrobiłem syrop z glukozy ... zobaczę czy tu będzie dobrze czy też może "krasnoludki" się pojawią
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan Wyświetlenie odpowiedziteż tak przypuszczam nie wiem kurna ... pewnie coś robiłem nie tak - jedynym odstępstwem od normy to było wsypanie do butelek glukozy? wczoraj po długim zwlekaniu rozlałem do butelek kolejne - tym razem zrobiłem syrop z glukozy ... zobaczę czy tu będzie dobrze czy też może "krasnoludki" się pojawią
I tak właśnie się powinno to robić, oczywiście przez chwilę syrop gotować, wlać do fermentora z kranikiem, do tego zdekantować piwo i butelkować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan Wyświetlenie odpowiedzijak ktoś mi powie skąd w łomży pszenicznej posmak drożdży (tak mi przynajmniej to smakuje) to będę wiedział skąd w moim piwie smak drożdżowy ... wali jak mój "drożdżowiec"Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment