Coopers - Dark Ale - Po raz Pierwszy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKan
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.02
    • 191

    #16
    chyba za dużo butelek już otworzyłem ... problemy z koncentracją

    Comment

    • kubuch
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.05
      • 23

      #17
      Mam takie pytanie wczoraj wkoncu zrobiłem pierwsza puszkę teraz takie pytanie wlałem wszystko ładnie pięknie i wsumie już jeden dzień miną i w wiadrze narazie nic sie nie dzieje nic nie bulgocze :/ to normalne kiedy zacznie sie burzliwe fermentavja dodam ze temperatura rosołku ma 24 stopnie
      Ostatnia zmiana dokonana przez kubuch; 2013-05-10, 21:18.

      Comment

      • kubuch
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.05
        • 23

        #18
        Problem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??

        Comment

        • MarcinKan
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2013.02
          • 191

          #19
          jak nic? jak dałeś cukier i wrzuciłeś drożdże to nie ma bata ... drożdże nie są leniwe ... jak jest żarcie to wpylają ile wlezie ... zmierz blg bo może już jest po fermentacji ... jak są dobre warunki to ten kilo cukru to one przerabiają ... szybko

          Comment


          • #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubuch Wyświetlenie odpowiedzi
            Problem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??
            A mierzyłeś BLG, że piszesz, że nic się nie dzieje?

            Comment

            • dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubuch Wyświetlenie odpowiedzi
              Problem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??
              Wiara w bąble to mit
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

              Moje warzenie // Piwny Wojownik

              Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

              Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

              Comment

              • DonZ
                Porucznik Browarny Tester
                • 2013.03
                • 303

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubuch Wyświetlenie odpowiedzi
                Problem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??
                a piana była, to chyba być powinno?

                Comment

                • MarcinKan
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.02
                  • 191

                  #23
                  piana może się pojawić wieczorem a rano już nie będzie po niej śladu - tzn będzie ślad w postaci brudnego fermentatora

                  Comment

                  • kubuch
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.05
                    • 23

                    #24
                    Dodałem zamiast Cukry Glukozę Krystaliczna 1kg ....
                    Co do Piany to była po wlaniu taka fajna biała teraz zmieniła kolor na taki brązowy ale nadal jest pianka...

                    Tylko problem w tym ze nic nie bulgocze

                    Comment

                    • MarcinKan
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2013.02
                      • 191

                      #25
                      a blg mierzyłeś? ...

                      a to że nie bulka ... może masz nieszczelny fermentator??

                      Comment

                      • kubuch
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2013.05
                        • 23

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan Wyświetlenie odpowiedzi
                        a blg mierzyłeś? ...

                        a to że nie bulka ... może masz nieszczelny fermentator??
                        NIe nie mierzyłem powiedz mi co kupić ??, mam cos takiego http://www.leroymerlin.pl/files/medi...iowin,main.jpg

                        pzdr

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23977

                          #27
                          Do pomiaru BLG służy cukromierz (wyskalowany w BLG, najlepiej 0-25*). O bulkaniu zapomnij i nie zwracaj na to uwagi. Poczytaj... http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=90211
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • MarcinKan
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2013.02
                            • 191

                            #28
                            ten wskaźnik alkoholu schowaj se do zabaw z destylacją

                            jak masz zamiar pobawić się w robienie piwa to cukromierz se kup ... przydatny na takie okazje jak np teraz gdy nie wiesz na jakim etapie jest fermentacja

                            Comment

                            • kubuch
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2013.05
                              • 23

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan Wyświetlenie odpowiedzi
                              ten wskaźnik alkoholu schowaj se do zabaw z destylacją

                              jak masz zamiar pobawić się w robienie piwa to cukromierz se kup ... przydatny na takie okazje jak np teraz gdy nie wiesz na jakim etapie jest fermentacja
                              ok juz kupiłem tzn czekam na Kuriera

                              Comment

                              • kubuch
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2013.05
                                • 23

                                #30
                                Coś takiego mam

                                Jutro jak dojdzie cukromierz to powiem wam ile ma blg
                                pzdr
                                Attached Files
                                Ostatnia zmiana dokonana przez kubuch; 2013-05-14, 20:37. Powód: bledy

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X