chyba za dużo butelek już otworzyłem ... problemy z koncentracją
Coopers - Dark Ale - Po raz Pierwszy
Collapse
X
-
Mam takie pytanie wczoraj wkoncu zrobiłem pierwsza puszkę teraz takie pytanie wlałem wszystko ładnie pięknie i wsumie już jeden dzień miną i w wiadrze narazie nic sie nie dzieje nic nie bulgocze :/ to normalne kiedy zacznie sie burzliwe fermentavja dodam ze temperatura rosołku ma 24 stopnieOstatnia zmiana dokonana przez kubuch; 2013-05-10, 21:18.
Comment
-
-
jak nic? jak dałeś cukier i wrzuciłeś drożdże to nie ma bata ... drożdże nie są leniwe ... jak jest żarcie to wpylają ile wlezie ... zmierz blg bo może już jest po fermentacji ... jak są dobre warunki to ten kilo cukru to one przerabiają ... szybko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubuch Wyświetlenie odpowiedziProblem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubuch Wyświetlenie odpowiedziProblem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kubuch Wyświetlenie odpowiedziProblem drodzy koledzy bo juz mija 3 dzien i nadal nic nie bąbli nic sie nie dzieje ... co zrobic??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan Wyświetlenie odpowiedzia blg mierzyłeś? ...
a to że nie bulka ... może masz nieszczelny fermentator??
pzdr
Comment
-
-
Do pomiaru BLG służy cukromierz (wyskalowany w BLG, najlepiej 0-25*). O bulkaniu zapomnij i nie zwracaj na to uwagi. Poczytaj... http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=90211- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan Wyświetlenie odpowiedziten wskaźnik alkoholu schowaj se do zabaw z destylacją
jak masz zamiar pobawić się w robienie piwa to cukromierz se kup ... przydatny na takie okazje jak np teraz gdy nie wiesz na jakim etapie jest fermentacja
Comment
-
Comment