Brewkit i kilka pytań

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DonZ
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.03
    • 303

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan
    jak nie możesz inaczej .. to czemu nie .. jak będziesz miał poczucie niespełnienia po chmieleniu to zawsze jeszcze zostanie ci chmielenie na zimno
    to też rozważałem, chciałbym goryczkę uzyskać lubelskim a aromat jakimś amerykańcem
    Ostatnia zmiana dokonana przez DonZ; 2013-05-12, 21:34.

    Comment

    • MarcinKan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 191

      #17
      chmielenie to już indywidualna sprawa ... to jak doprawianie rosołu przyprawami ... jak już tak się bawisz w podniecanie podniebienia to zapisuj wszystko co kiedy dajesz i na ile ... przynajmniej, jak ci nie wyjdzie to w przyszłości będziesz wiedział, jak nie robić ... lub jak zrobić - bo wyszło niebo w gębie

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • Grbuy
        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
        Grbuy
        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
        2023-11-30, 20:57
      • bastion
        Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
        bastion
        Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
        Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
        Kilkanaście kilometrów...
        2021-04-21, 21:23
      • jujooo
        Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
        jujooo
        Witam serdecznie.

        Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

        Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
        2023-08-23, 15:14
      • wirdar1
        Brewkit Czech Pils
        wirdar1
        Witam
        To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
        Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
        13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
        2023-03-21, 15:51
      • pebejot
        USA, Hawaje, Honolulu, 962 Kawaiaha'o St, Hana Koa Brewing
        pebejot
        Jeszcze jeden wielkopowierzchniowy browar restauracyjny w Honolulu.
        Hana Koa Brewing zlokalizowany w Kaka'ako, 4 km na zachód od turystycznej dzielnicy Waikiki.
        Owa dzielnica to mix kilkudziesięciopiętrowych apartamentowców i znikających już ruder dawnej zabudowy.

        Minibrowar...
        2022-11-19, 11:07
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...