Witam!
Mam w planach uwarzyć jutro FES. Zastanawiam się nad proporcjami w zasypie między Carafą a palonym jęczmieniem. Mógłbym oczywiście na ślepo przyjąć wartości z jakiejś dostępnej w sieci receptury ale wolałbym to zrobić świadomie. Dlatego mojej tytułowe pytanie do doświadczonych piwowarów, szczególnie "stoutowców". Jaka jest różnica w smaku gotowego stouta?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i sugestie.
Mam w planach uwarzyć jutro FES. Zastanawiam się nad proporcjami w zasypie między Carafą a palonym jęczmieniem. Mógłbym oczywiście na ślepo przyjąć wartości z jakiejś dostępnej w sieci receptury ale wolałbym to zrobić świadomie. Dlatego mojej tytułowe pytanie do doświadczonych piwowarów, szczególnie "stoutowców". Jaka jest różnica w smaku gotowego stouta?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i sugestie.