Witam,
nazywam sie Bartek i jestem tu bardzo swierzy, nie za duzo wiem o piwie i jego produkcji, jednak zniechecony smakiem piw ostatnio i checia, zrobienie czegos swojego zakupilem zestaw do robienia piwa, mam problem, poniewaz gustuje raczej w piwach typu stout, zakupilem taki coopersa z zestawem i tu moj problem, zrobilem wszystko wg instrukcji, drozdze dodalem na powierzchnie, przy 23 st nastawu dokladnie, bo mam od dziadka taki precyzyjny termometr.... dodalem 1 kg glukozy i blg bylo po godzinie 5, dodalem 200 - 300 gr cukru zwyklego kuchennego, blg wzroslo do 7 ale pytanie czy dobrze odczytalem to blg... zastanawiam sie i czytam i chyba to nie mozliwe... czy to piwo wyjdzie, bedzie wypijalne, czy wylac wszystko i zrobic od nowa? niestety albo ja zle odczytuje blg, albo cos jest nie tak, ale robilem wszystko scisle wg instrukcji, o co chodzi? dosypac jeszcze cukru/ glukozy, czy moze ja zle odczytuje to? po godzinie nie bylo jakiejs mocnej piany w wiadrze, przenioslem wiadro do pokoju gdzie jest ok 19-20 st, co robic?? pomocy!!
nazywam sie Bartek i jestem tu bardzo swierzy, nie za duzo wiem o piwie i jego produkcji, jednak zniechecony smakiem piw ostatnio i checia, zrobienie czegos swojego zakupilem zestaw do robienia piwa, mam problem, poniewaz gustuje raczej w piwach typu stout, zakupilem taki coopersa z zestawem i tu moj problem, zrobilem wszystko wg instrukcji, drozdze dodalem na powierzchnie, przy 23 st nastawu dokladnie, bo mam od dziadka taki precyzyjny termometr.... dodalem 1 kg glukozy i blg bylo po godzinie 5, dodalem 200 - 300 gr cukru zwyklego kuchennego, blg wzroslo do 7 ale pytanie czy dobrze odczytalem to blg... zastanawiam sie i czytam i chyba to nie mozliwe... czy to piwo wyjdzie, bedzie wypijalne, czy wylac wszystko i zrobic od nowa? niestety albo ja zle odczytuje blg, albo cos jest nie tak, ale robilem wszystko scisle wg instrukcji, o co chodzi? dosypac jeszcze cukru/ glukozy, czy moze ja zle odczytuje to? po godzinie nie bylo jakiejs mocnej piany w wiadrze, przenioslem wiadro do pokoju gdzie jest ok 19-20 st, co robic?? pomocy!!
Comment