Witam serdecznie
Jak nie w tym dziale piszę to proszę o przeniesienie.
Tak na początek się przedstawię mam na imię Marcin lat 28 i chciałbym spróbować uwarzyć jakieś piwko ) Z początku myślałem nad tzw gotowcem jak na pierwszy raz ale stwierdziłem że raczej pójdę na całość. Tyle że jak to jest możliwe prosiłbym o jakiś prosty przepis na te swoje pierwsze ważenie piwa bo nigdzie nie mogę znaleźć przepisu ile,jak i czego użyć no chyba że źle szukam ?? Na temat sprzętu nie będę się pytał bo pełno tego na forum jak również wiele innych informacji o domowej produkcji piwka znajdę
Ale jak mogę to od razu opiszę swój sprzęt
Gar do brzeczki 30L (zastanawiam się tylko czy na gaz czy jakiś na grzałkę np przerobiony z nierdzewki)
Fermentator - wiadro z przykrywkom od znajomego gastronoma i drugie na cichą
kraniki, wężyki , i cała reszta to w "Rolniku"
W razie braków Forum
Pozdrawiam
Jak nie w tym dziale piszę to proszę o przeniesienie.
Tak na początek się przedstawię mam na imię Marcin lat 28 i chciałbym spróbować uwarzyć jakieś piwko ) Z początku myślałem nad tzw gotowcem jak na pierwszy raz ale stwierdziłem że raczej pójdę na całość. Tyle że jak to jest możliwe prosiłbym o jakiś prosty przepis na te swoje pierwsze ważenie piwa bo nigdzie nie mogę znaleźć przepisu ile,jak i czego użyć no chyba że źle szukam ?? Na temat sprzętu nie będę się pytał bo pełno tego na forum jak również wiele innych informacji o domowej produkcji piwka znajdę
Ale jak mogę to od razu opiszę swój sprzęt
Gar do brzeczki 30L (zastanawiam się tylko czy na gaz czy jakiś na grzałkę np przerobiony z nierdzewki)
Fermentator - wiadro z przykrywkom od znajomego gastronoma i drugie na cichą
kraniki, wężyki , i cała reszta to w "Rolniku"
W razie braków Forum
Pozdrawiam
Comment