Pytania poczatkujacego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• Piotr7
    drożdże dla początkującego
    Piotr7
    Witam!
    Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
    Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
    2024-12-09, 13:24
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
    dadek
    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
    2024-05-12, 23:57
  • TOM3K
    Dwa pytania o piwo z brew kitu.
    TOM3K
    Witam.
    Mam dwa pytania.
    1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
    2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?
    2018-06-06, 14:23
  • dadek
    Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
    dadek
    Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
    2023-12-08, 01:06
  • dadek
    Czechy, Bakov 4, Bakovský pivovar
    dadek
    Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
    2023-06-30, 00:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...