Pytania poczatkujacego
Collapse
X
-
Co to za rozkazy?
Za młotkową, czy Emily też płacisz tylko raz.
Ja polecam zestaw Puchmistrzpro, czyli z Emily zamiast młotkowej. Uwarzysz z pięć warek i sam będziesz wiedział czego chcesz. Moim zdaniem cena jest rozsądna, a na początku zacierania będziesz miał wystarczającą ilość rzeczy do ogarnięcia. Co do garów, to jeśli masz te dwa 15l, to zacieraj w nich, będziesz miał jeszcze czas na zmiany, czy własne konstrukcje.Comment
-
Nie wiem jak jest z innymi kapslownicami, my używamy emily i działa całkiem fajnie, ale tylko na butelki z wysokim kołnierzem. Te z niskim też da się zakapslować, jednak wymaga to czasem trochę więcej zachodu.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?Comment
-
Dziwne wnioski wysuwasz, przecież nikomu nie rozkazuję, tylko doradzam, bo o to prosił.
I co to za teksty „kapitanie oczywisty”, leczysz jakieś kompleksy, proponuję trochę grzeczniej i z większym szacunkiem.
Zamiast kupowania grety czy emili, lepiej dołożyć kilka złotych i mieć kapslownice na lata, a nie za kilka warek coś zmieniać (cytuje: „Uwarzysz z pięć warek i sam będziesz wiedział czego chcesz”).
Za emili nie płacisz tylko raz, bo się blaszki zużywają, można wydłużyć jej żywotność, ale wtedy trzeba zwracać uwagę na butelki jakich się używa.
A stołową można sprzedać bez problemów, może nie Tobie i może nie na browar.biz ale na piwo.org to tak.Comment
-
A jednak się greta zepsuła? I trzeba było kupić nową kapslownicę?
A podobno to takie „zajebiste” kapslownice … i tak się fajnie kapsluje … proponuję (nie rozkazuję) pożyczyć od kogoś stołową i zobaczyć jaka to jest różnica w komforcie i czasie kapslowania. Mogę też użyczyć swojej w ramach testów.Comment
-
Nie po raz pierwszy odpowiadasz na pytania, których nikt nie zadał.
Propozycje zostaw dla siebie.
Możesz określić po ilu warkach ręczna kapslownica się zużywa? Z tego co pamiętam, to inni forumowicze z powodzeniem kapslowali przynajmniej kilkadzisiąt warek.
Moja greta ma się dobrze i jest bardzo szybka. Stołowej nie kupię ze względu na rozmiary i cenę.
Nadal uważam, że na początek najlepszy będzie zestaw startowy. Znam sporo osób, które od początku swojej przygody używają grety, za to nie znam nikogo, kto nie zmienił młotkowej.
Dzięki za propozycję testów, ale mam za daleko z Wrocławia do GdyniComment
-
Chyba między innymi po to jest browar.biz
Cena stołowej do dla Ciebie koszt stojaka do wiertarki (50 zł) i kilku śrub ...
Comment
-
Panowie, troche mnie zamieszaliście. Na początek przygody mam zamiar wydać jak najmniej, i kapslownicy brałbym najprostszą. Jak złapie bakcyla to zmienie. Mówicie, że da rade wszystko przygotować w dwóch 15-litorywch garnkach.
W takim razie chcę zamówić ten zestawik, i rozumiem że będzie tam wszystko na start i za te 190zł uwarze pierwszy browarek?
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ciermistrz_ekoComment
-
Panowie, troche mnie zamieszaliście. Na początek przygody mam zamiar wydać jak najmniej, i kapslownicy brałbym najprostszą. Jak złapie bakcyla to zmienie. Mówicie, że da rade wszystko przygotować w dwóch 15-litorywch garnkach.
W takim razie chcę zamówić ten zestawik, i rozumiem że będzie tam wszystko na start i za te 190zł uwarze pierwszy browarek?
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ciermistrz_eko
Tak, uważysz.
Jak lubisz piwo i nie masz dwóch lewych rąk do roboty, do bakcyla złapiesz na 100%Comment
-
Nie będę Cię przekonywał, jaka jest różnica, bo i tak nie przekonam.
Super, że działa i jest szybka (z ciekawości ile trwa kapslowanie 40 butelek). Ale nie wiesz jak działa stołowa.
Cena stołowej do dla Ciebie koszt stojaka do wiertarki (50 zł) i kilku śrub ...
Nie wiem dokładnie ile czasu, ale szybciej się nie da. Tzn. jeśli się spiąć, to kiedy kapsluję jedną butelkę do kolejnej leje się piwo. Kranik otwarty na maksa, z rurką i zaworkiem grawitacyjnym.
Dzięki za zaproszenie.
Co do zacierania, to o ile masz dwa odpowiednie palniki, da radę. Mnie by było szkoda kasy na tę młotkową kapslownicę.Comment
-
TwojeComment
-
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ciermistrz_eko
ja mam inną sugestięprzy zacieraniu ważną sprawą jest termometr ... ten z zestawu jest do bani!!! miałem coś podobnego przy 1 warce i uwierz mi .. całe szczęście, że mój sąsiad miał elektroniczny z ikei i mnie wspomógł. Wiec miej w zanadrzu jeszcze jakiś termometr aby skontrolować czy aby dobra jest temperatura ...
Comment
-
Comment