Pytania poczatkujacego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10806

Ja używam wkładu z czegoś takiego
    http://allegro.pl/termometr-do-c-o-k...271359277.html
    kosztuje około 8zł
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• MarcinKan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 191

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      Ja używam wkładu z czegoś takiego
      http://allegro.pl/termometr-do-c-o-k...271359277.html
      kosztuje około 8zł
      ja coś podobnego w swoim kotle zamontowałem tylko, że taki tarczowy - bo ładnie wygląda na garze - ale nie jest zbyt precyzyjny i nie korzystam z niego ... zastanawiałem się czy taki jak "pokazałeś" jest godny zamontowania .. więc dzięki z mojej strony za polecenie.

Comment

• Pomyslowy_Pomyslarz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.06
        • 10

Jest w stanie ktoś z Warszawy pożyczyć 30-litrowy garnek na parę dni? Mogę to rozliczyć w piwach, koncernowych póki co. Taki banalny problem uniemożliwia rozpoczęcie działania.

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

W przyszły weekend nie warzę, więc jak chcesz sobie przywieźć z Wołomina, to PW.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Pomyslowy_Pomyslarz
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.06
            • 10

BUMP!

Jest ktoś w stanie pożyczyć gar 30l, z bliższych okolic niż Wołomin?

Comment

Related Topics

Collapse

• Piotr7
              drożdże dla początkującego
              Piotr7
              Witam!
              Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
              Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
              2024-12-09, 14:24
            • dadek
              Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
              dadek
              Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
              2024-05-13, 00:57
            • TOM3K
              Dwa pytania o piwo z brew kitu.
              TOM3K
              Witam.
              Mam dwa pytania.
              1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
              2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?
              2018-06-06, 15:23
            • dadek
              Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
              dadek
              Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
              2023-12-08, 02:06
            • dadek
              Bakov 4, Bakovský pivovar
              dadek
              Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
              2023-06-30, 01:55
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...