Czołgiem!
Wg stylu, wity powinny być lekko kwaskowe, popełniłem jednego 4 tyg temu, jest już 1,5 tyg w butelkach, wczoraj otworzyłem jedną do sprawdzenia, i mam zgryz bo nie wiem czy kwaśność nie jest za duża co by oznaczało infekcję. Niby wysycenie nie jest bardzo duże piana niezbyt obfita, trwała nie ma tendencji do wychodzenia z butelki.
W zapachu dominuje kolendra bo dodałem 20g na warkę 22 l, pomarańcza, nieco mineralne i jakby lekki jajeczny zapach. Ki czort??
W smaku oprócz tego że kwaśność jest wyższa niż w innych koncernowych witach które piłem to chyba nie jest źle, ale mam słabe doświadczenie.
Może jest wśród was jakiś piwowar domowy z warszawy który nie boi się powąchać/napić mojego eksperymentu i ocenić?
Wg stylu, wity powinny być lekko kwaskowe, popełniłem jednego 4 tyg temu, jest już 1,5 tyg w butelkach, wczoraj otworzyłem jedną do sprawdzenia, i mam zgryz bo nie wiem czy kwaśność nie jest za duża co by oznaczało infekcję. Niby wysycenie nie jest bardzo duże piana niezbyt obfita, trwała nie ma tendencji do wychodzenia z butelki.
W zapachu dominuje kolendra bo dodałem 20g na warkę 22 l, pomarańcza, nieco mineralne i jakby lekki jajeczny zapach. Ki czort??
W smaku oprócz tego że kwaśność jest wyższa niż w innych koncernowych witach które piłem to chyba nie jest źle, ale mam słabe doświadczenie.
Może jest wśród was jakiś piwowar domowy z warszawy który nie boi się powąchać/napić mojego eksperymentu i ocenić?
Comment