Mam pytanie: zrobilem lagera z kitu coopersa, w instrukcji jest napisane zeby fermentacje utrzymywac w ok 24-26C. gdzies czytalem, ze to moze byc za duzo. co o tym sadzicie?
I drugie pytanie: mam dostep do butelek 0,4 po Paulanerze(pracuje w pubie) myslicie ze beda sie nadawaly do zabutelkowania?
I ostatnie pytanko: czy jak zlewam do butelek(mam kranik w fermentatorze) to czy zlewam cale piwo? czy zostawiam ta resztke z osadem na dnie czy ja tez przelewam? jesli sie te resztke zostawia to czy mozna ja wypic?
I drugie pytanie: mam dostep do butelek 0,4 po Paulanerze(pracuje w pubie) myslicie ze beda sie nadawaly do zabutelkowania?
I ostatnie pytanko: czy jak zlewam do butelek(mam kranik w fermentatorze) to czy zlewam cale piwo? czy zostawiam ta resztke z osadem na dnie czy ja tez przelewam? jesli sie te resztke zostawia to czy mozna ja wypic?
Comment