Witam zamierzam po raz pierwszy w życiu uwazyć swoje piwo,tzn chcę kupić cały gotowy zestaw wraz z brewkitem czyli ekstraktem (syropem). Tylko troche intryguje mnie ten ekstrakt (brewkit) ponieważ to troche płytkie i banalne żeby warzyć piwo z puszki. Otóż Poczytałem dużo o tym jak zrobić słód w domowym zaciszu. Wziąlem ze 4 kg pszenicy namoczyłem przez 24h i wyłozyłem w naczyniu zaczeła strasznie kielkować, potem wysuszę i uptaże, I teraz jest moje pytanie czy razem z tym brewkitem mogę wsypać tak przyżadzony słód? Czy ten brewkit normalnie zawiera alkohol? sprawi że piwo tzw walnie w banię?
Proszę o odpowiedź.
PS. A może ma ktos na sprzedanie jakiś uzywany zestaw pełny chodzi mi o osprzet nie musi być kapslownica ni brewkit chodzi o te wszystkie menzurki, pojemniki fermentacyjne, termometry. Czekam na odpowiedź.
Proszę o odpowiedź.
PS. A może ma ktos na sprzedanie jakiś uzywany zestaw pełny chodzi mi o osprzet nie musi być kapslownica ni brewkit chodzi o te wszystkie menzurki, pojemniki fermentacyjne, termometry. Czekam na odpowiedź.
Comment