Pierwsze zacieranie...
Collapse
X
-
Comment
-
Nie rozumiem czego i po co się czepiasz.
"Wygodne warzenie" - chodzi mi o to że mając garnek 30 litrów zazwyczaj nie trzeba się stresować. Można zrobić 22 litry zamiast 20 jak cię wydajność zaskoczy, można zacierać piwa z wyższym ekstraktem nie redukując znacząco ilości wody, itp.Comment
-
Sorry za repost, ale czas mi się skończył.
Co do przepisu - Pale_Ale_-_receptura_testowa tu jest prosty na 12 litrową warkę. Zmień Lubelski na Fuggles i będzie ok.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.- słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
- słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
- słód Weyermann®
-
Channel: Twoje warzenie
-
Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
1. Składniki:- pilzeński Litovel 4,25 kg;
- monachijski Litovel 0,9 kg;
- karmel jasny 0,5 kg
- caraaroma 0,35;
- chmiel Marynka granulat 40 g;
- chmiel Lubelski granulat 25 g;
- miód gryczany, naturalny 1,3kg.
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
09.03.2019 - Multi-Tap Dom Piwa Poznań.
Zapraszamy na Pierwsze Spotkanie Wielkopolskich Kapslarzy. Miejsce spotkania to Multi - Tap Dom Piwa w Poznaniu , ul. Mokra 2 (w godz. 16.oo do ???)
Każda przybyła osoba otrzyma okolicznościowy kapsel
http://freshmag.pl/miejsca... -
Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment