Witam.
Postawiłem na warzenie w piątek zaszłego tygodnia to piwo. Cały czas trzymałem brzeczkę w temp 24 st. czyli niby ok. Bąbelkowanie niby ustało (dopiero dzisiaj, czyli po 8dniach, a powinno po 6 wg. instrukcji) Cukromierz niestety pokazuje ok 4 stopni, więc o trzy za dużo niby. Rozlewać te piwo do butelek, czy nie? Jest szansa, że da się go wypić po zakończeniu drugiej fermentacji?
Postawiłem na warzenie w piątek zaszłego tygodnia to piwo. Cały czas trzymałem brzeczkę w temp 24 st. czyli niby ok. Bąbelkowanie niby ustało (dopiero dzisiaj, czyli po 8dniach, a powinno po 6 wg. instrukcji) Cukromierz niestety pokazuje ok 4 stopni, więc o trzy za dużo niby. Rozlewać te piwo do butelek, czy nie? Jest szansa, że da się go wypić po zakończeniu drugiej fermentacji?
Comment