Witam,
Mam dosyc ciekawe zjawisko - mianowicie czesc osadu po zabutelkowaniu nie chce opasc. Jak biore butelke - to 1/3 od gory jest ladnie sklarowana natomiast w pozostalych 2/3 osad "wisi" i nie chce opasc. Byc moze opadnie z czasem ale narazie opiera sie sile grawitacji.
Do rozlewu przygotowalem roztwor z cukru w okolicach 4-5g na butelke 0.5. Nie wsypywalem cukru bezposrednio do butelki bo z poprzedniej warki mam zle doswiadczenia i piwko plesnieje.
Jakis pomysl na lewitujacy osad?
S.
Mam dosyc ciekawe zjawisko - mianowicie czesc osadu po zabutelkowaniu nie chce opasc. Jak biore butelke - to 1/3 od gory jest ladnie sklarowana natomiast w pozostalych 2/3 osad "wisi" i nie chce opasc. Byc moze opadnie z czasem ale narazie opiera sie sile grawitacji.
Do rozlewu przygotowalem roztwor z cukru w okolicach 4-5g na butelke 0.5. Nie wsypywalem cukru bezposrednio do butelki bo z poprzedniej warki mam zle doswiadczenia i piwko plesnieje.
Jakis pomysl na lewitujacy osad?
S.
Comment