sto pytań do

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

    #16
    Daj 170 i będzie git.

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10788

      #17
      ja daję około 4g/l
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • wisnia101
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.08
        • 17

        #18
        Witam po krótkiej przerwie.

        Szybkie pytanie na początek, mam milk stout od sześciu tygodni na cichej, czy da rade to za butelkować czy darować sobie i w kanał??

        Jeśli tak to czy drożdże jeszcze żyją?? Czy zjedza cukier na refermentacji.

        Comment

        • leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

          #19
          Żyją, ewentualnie zeżarcie cukru do refermentacji zajmie im więcej czasu.
          Jak nie capi z fermentora a smak piwa jest w miarę dobry to butelkuj, najwyżej wylejesz za miesiąc... albo poczęstujesz teściową/sąsiada/szwagra

          Comment

          • zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

            #20
            Nie wiem czemu 6 tygodni miałoby w czymkolwiek zaszkodzić.
            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10788

              #21
              Zapewne dobrze odfermentowało i nie będzie granatów
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • wisnia101
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2013.08
                • 17

                #22
                Widzę ze granaty staną się noworocznym dowcipem

                Comment

                • sebek_
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.11
                  • 148

                  #23
                  W jakiej postaci do milk stouta (czy tez innych podobnych gatunkowo piw) dodajecie kawę? W formie zmielonej do gotowania czy po zaparzeniu wlewacie napar? czy nie ma to znaczenia?
                  Piwo to moje paliwo :)

                  Comment

                  • TTOP
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2013.03
                    • 449

                    #24
                    Ja dodałem 5 min przed końcem warzenia do gara w formie zmielonej kawy 100% arabica. Na 20l dałem 100g kawy - jest bardzo mocno wyczuwalna w piwie.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez TTOP; 2014-02-20, 15:09.

                    Comment

                    • Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wisnia101 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Widzę ze granaty staną się noworocznym dowcipem
                      Mówisz i masz: https://picasaweb.google.com/calykrzysiu/OGranatach

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X