Witam mam zamiar zrobić pszeniczniaka a w sumie cztery fermantatory po 20 litrów w ciągu dwóch dni.Słód wybrałem ze Strzegomia ale pozostały mi do kupienia drożdze mam mieszane uczucia co do dzielenia jednej saszetki na dwa fermentatory.Co o tym myślicie ?.
saszetka suchych na dwa fermentatory
Collapse
X
-
Jak już to odwrotnie - 2 saszetki na 1 fermentor.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Nie dziel saszetki. Taka ilość drożdży nie zapewni prawidłowej fermentacji a co za tym idzie piwo nie będzie dobre.Last edited by fidoangel; 2013-10-21, 19:35."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
No tak...
Zapomniałem..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment