Witam,
Jako, że 11.11 jest wolnym dniem od pracy, a Moje fermentatory stoją puste chce zrobić moją pierwszą warkę z procesem zacierania. Przy procesie filtracji pojawia się problem.
Chciałem zrobić kadź filtracyjną z oszukanym dnem, ale fermentator który miałem na to przygotowany sprezentowałem Ojcu xD marudził więc dałem.
Wiem że jest opcja filtratora z oplotu ale jeszcze takiego nie kupiłem. Czy w tej opcji powinienem mieć go zamontowanego na stałe do fermentatora w którym jest kranik? Czy raczej na czas filtracji wkręca się go na gwint kranika a po filtracji odkręca i fermentator nadaje się do rozlewu piwka.
Myślałem o wykorzystaniu jakiejś szmatki i cale młoto dać na szmatkę i do fermentatora.
narożniki tego materiału przytrzasnąłbym pokrywą od fermentatora. w pokrywie wyciąłbym dziurę na dozowanie wody. Co o tym sądzicie? Dodam że warka będzie z 3kg słodu.
Macie jakieś inne sposoby??
Jako, że 11.11 jest wolnym dniem od pracy, a Moje fermentatory stoją puste chce zrobić moją pierwszą warkę z procesem zacierania. Przy procesie filtracji pojawia się problem.
Chciałem zrobić kadź filtracyjną z oszukanym dnem, ale fermentator który miałem na to przygotowany sprezentowałem Ojcu xD marudził więc dałem.
Wiem że jest opcja filtratora z oplotu ale jeszcze takiego nie kupiłem. Czy w tej opcji powinienem mieć go zamontowanego na stałe do fermentatora w którym jest kranik? Czy raczej na czas filtracji wkręca się go na gwint kranika a po filtracji odkręca i fermentator nadaje się do rozlewu piwka.
Myślałem o wykorzystaniu jakiejś szmatki i cale młoto dać na szmatkę i do fermentatora.
narożniki tego materiału przytrzasnąłbym pokrywą od fermentatora. w pokrywie wyciąłbym dziurę na dozowanie wody. Co o tym sądzicie? Dodam że warka będzie z 3kg słodu.
Macie jakieś inne sposoby??
Comment