mam wężyk do zimnej i ciepłej wody, oznaczenia w kolorze czerwonym i niebieskim są chyba z jakiegoś tworzywa. Czy mogę zastosować taki oplot? czy istnieje możliwość, że dojdzie do jakiejś infekcji podczas filtracji?
Proces filtracji - pomocy
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...3 Photos-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-05-23, 19:49 -
-
Historia wygląda tak: kilku studentów z Drezna wybrało się do Kolumbii. Nie wiadomo czy był to staż, stypendium czy praca. Sugerują jakieś badania. Każdy student wie, że nauka z alkoholem są związane nierozerwalnie. Popijając rum doszli do wniosku, że brakuje im jeszcze piwa, bo miejscowe...
-
Channel: Niemcy
-
-
Warka III - pierwsza z zacieraniem "AIPA" 16 BLG
Noi po próbach z brewkitami nadszedł czas na przejście o lvl wyżej. Poprzednie piwa z brewkit, dupy nie urywały, to nie był smak który chciałbym osiągnąć, a więc zakupiłem co trzeba i do dzieła:
zestaw z "Piwoszarnia"...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Czy ktoś używa taki fermentator, proszę o opinię.http://domowybrowarek.pl/pl/fermenta...-5904730245012
-
Channel: Sprzęt
2017-10-17, 16:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment