Witam,
Znalazłem kilka różnych informacji na temat dodawania cukru do refermentacji Bittera z Brewkita. Czy na 20 litrów wystarczy dodać 70 gramów cukru?
Bittera trzymałem tydzień na fermentacji burzliwej a teraz jest już szósty dzień na cichej. BLG trzyma się na poziomie 1,5.
Butelki wyprażam w piekarniku w temp. 175 stopni przez 30min
Widziałem wiele opinii, że cukier to barbarzyństwo (lepiej inne zamienniki glukozowe) ale cóż... Jest najtańszy. Zamierzam te 70 gramów wymieszać w 200ml ugotowanej wody i dodaniu do fermentora. Wymieszam tak, aby uniknąć napowietrzania.
Jakieś wskazówki? Za wszelkie będę wdzięczny.
Znalazłem kilka różnych informacji na temat dodawania cukru do refermentacji Bittera z Brewkita. Czy na 20 litrów wystarczy dodać 70 gramów cukru?
Bittera trzymałem tydzień na fermentacji burzliwej a teraz jest już szósty dzień na cichej. BLG trzyma się na poziomie 1,5.
Butelki wyprażam w piekarniku w temp. 175 stopni przez 30min
Widziałem wiele opinii, że cukier to barbarzyństwo (lepiej inne zamienniki glukozowe) ale cóż... Jest najtańszy. Zamierzam te 70 gramów wymieszać w 200ml ugotowanej wody i dodaniu do fermentora. Wymieszam tak, aby uniknąć napowietrzania.
Jakieś wskazówki? Za wszelkie będę wdzięczny.
Comment