Chciałbym się Was zapytać co mogło być przyczyną powstania nut jabłkowych w piwie. O ile zapach jest raczej poprawny, to w smaku daję się to dość wyraźnie wyczuć.
Piwo to Brewkit Georddie Bitter do którego dodałem BA Brew-kit PLUS. Piwo trzymałem 7 dni na fermentacji burzliwej, a następnie 6 na cichej. Do refermentacji dodałem 60g cukru. Wszystko było odkażane z użyciem Oxi one, a metalowe chochle, czy łyżki opalone nad palnikiem.
Piwa próbowałem 5 dni po butelkowaniu, czy z czasem jest szansa na odejście tego smaku?
Piwo to Brewkit Georddie Bitter do którego dodałem BA Brew-kit PLUS. Piwo trzymałem 7 dni na fermentacji burzliwej, a następnie 6 na cichej. Do refermentacji dodałem 60g cukru. Wszystko było odkażane z użyciem Oxi one, a metalowe chochle, czy łyżki opalone nad palnikiem.
Piwa próbowałem 5 dni po butelkowaniu, czy z czasem jest szansa na odejście tego smaku?
Comment