Witam forumowiczów ,
Odrazu informuję ,ze to mój post na forum na którym szukam pomocy. Mianowicie chodzi o moje piwko , kupiłem zestaw na znanym serwisie aukcyjnym. w zestawie był coopers lager , kupiłem do tego ekstrakt słodowy płynny . Wszystko wykonałem wg instrukcji , uwodniłem drożdże, sterylność to była podstawa. Piwka wyszło około 23 litrów, po około 10 h pojawiła się solidna piana na kilka cm, gaz uciekał jak szalony ,temp około 25 stopni, lecz po 2 dniach fermentacja ustała , gaz ucieka teraz raz na godzinę. pomocy wczoraj mierzyłem poziom cukru 5 blg , dziś mi pokazało 3.5 blg. z tego co zauważyłem w próbówce od cukromierza widoczne były uciekające pęcherzyki powietrza.
Odrazu informuję ,ze to mój post na forum na którym szukam pomocy. Mianowicie chodzi o moje piwko , kupiłem zestaw na znanym serwisie aukcyjnym. w zestawie był coopers lager , kupiłem do tego ekstrakt słodowy płynny . Wszystko wykonałem wg instrukcji , uwodniłem drożdże, sterylność to była podstawa. Piwka wyszło około 23 litrów, po około 10 h pojawiła się solidna piana na kilka cm, gaz uciekał jak szalony ,temp około 25 stopni, lecz po 2 dniach fermentacja ustała , gaz ucieka teraz raz na godzinę. pomocy wczoraj mierzyłem poziom cukru 5 blg , dziś mi pokazało 3.5 blg. z tego co zauważyłem w próbówce od cukromierza widoczne były uciekające pęcherzyki powietrza.
Comment