Dobra książka o piwowarstwie dla początkujących

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ajsa
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.12
    • 1

Dobra książka o piwowarstwie dla początkujących

Witam,

Mój chłopak jest wielkim fanem piwa i od jakiegoś czasu wspomina mi, że chciałby zacząć warzyć je sam. Pomyślałam, żeby kupić mu pod choinkę jakiś dobry i wyczerpujący temat poradnik, ale taki, który nadaje się dla początkujących. I tutaj proszę o pomoc . Czy możecie mi coś polecić?
    Zastanawiałam się nad książkami "Domowy wyrób piwa" Dave'a Miller'a i "Domowe warzenie piwa" Richard'a Lehr'a. Pierwsza zachęciła mnie swoją objętością, pomyślałam, że musi rzeczywiście zawierać masę przydatnych informacji. Ale wyczytałam w internecie, że jest dość skomplikowana jak dla początkujących piwowarów i że jest słabo przetłumaczona. Z kolei o tej drugiej znalazłam kilka pochlebnych opinii, ale na 160 stronach pewnie nie ma zbyt wielu informacji. Myślałam też, żeby kupić po prostu obie te książki, bo być może będą się dobrze uzupełniać.
    Co myślicie? Czy możecie polecić którąś z tych książek? A może podsuniecie mi inne tytuły, warte większej uwagi?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi . Mam nadzieję, że uzyskam tu jakąś pomoc .
  • Aanruvo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.11
    • 66

Ja korzystam z tej drugiej i chwalę ją sobie - można w niej znaleźć wszystko, czego potrzeba. Dodatkową zaletą tej książki jest dostępność - można ją znaleźć w większości Empików.

Comment

Przetwarzanie...
    X