Jak będzie za zimno to drożdzom nie będzie się chciało żreć i nie nagazują piwa
Temperatura pomieszczenia.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebek_ Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, więc jeszcze jedno laickie pytanie jeśli pozwolicie, czemu w takim razie do refermantacji należy przenieść butelki w chłodniejsze miejsce?
Comment
-
-
Każdy produkt spożywczy lepiej jest przechowywać w chłodnym miejscu bez dostępu światła - te czynniki przyspieszają wszystkie procesy biochemiczne, także te niepożądane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sebek_ Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, ale dalej nie wyczerpuje to mojego pytania czemu trzeba przenieść po kilku dniach w chłodniejsze miejsce, co to daje? Chciałbym nabyć trochę więcej teorii więc będę wdzięczny za wyjaśnienie.Last edited by Krzysiu; 2014-01-09, 22:20.
Comment
-
Comment