Jak do tej pory udało mi się uwarzyć już dwie warki z brewkitów, jednak chciałbym zabrać się za poważne piwowarstwo od etapu zacierania, w związku z tym czy któryś z bardziej doświadczonych Kolegów i Koleżanek mógłby podzielić się jakąś w miarę prostą recepturą na pierwsze poważne piwo? By samo przygotowanie nie było bardzo skomplikowane, a efekt zadowalający. Generalnie jeśli chodzi o moje gusta to najbardziej odpowiada mi pszeniczniak, ale i dobrym ciemnym piwkiem również nie pogardzę No chyba, że jasne pełne jest najlepszym wyborem na pierwsze udane piwo?
Pierwsza "poważna" warka
Collapse
X
-
Zacierane zestawy surowców Centrum Piwowarstwa to wielokrotnie sprawdzone w bojach receptury. Zestawy zawierają odważone surowce wg danej receptury oraz szczegółową dla danego zestawu instrukcję warzenia. Zostawiamy dobór drożdży piwowarowi - polecane szczepy znajdują się na stronie pr
Masz mozliwości warzyć dolniaki?Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2014-01-13, 15:23.Mniej książków więcej piwa
-
-
A co myslicie o Kolschu ? http://www.browar.biz/centrumpiwowar...koelsch_11_blgPiwo to moje paliwo :)
Comment
-
Comment