Gozdawa Amber - czy wdalo się zakażenie?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mysiul
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.01
    • 13

    #1

    Gozdawa Amber - czy wdalo się zakażenie?

    W 7 dniu burzliwej fermentacji widok mam taki:



    Co o tym myślicie?
    Ostatnia zmiana dokonana przez mysiul; 2014-01-13, 15:31.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

    #2
    Myślę że OK
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • mysiul
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2014.01
      • 13

      #3
      A te drożdze? (mialy byc dolnej fermentacji a pływają?) pienistosć ?

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10796

        #4
        Bo dolne to sa z nazwy. Drożdż unosi się na powierzchni. Jak masz drugie wiadro to zlej na cichą
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • mysiul
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2014.01
          • 13

          #5
          Dziękuję za podpowiedzi, przelalem na cichą i jest ok, robię kolejne piwo, tym razem jasne WES i mam pytanie czy mogę dodać naturalnego nadbużańskiego miodu ??? Jestem na etapie schładzania brzeczki przed dodaniem drozdzy. Jesli tak to ile na 23 l
          Ostatnia zmiana dokonana przez mysiul; 2014-01-14, 13:56.

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • Daray
            Brak wyraźniej fermentacji po 48h
            Daray
            Dzień dobry,

            W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

            Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
            2023-03-13, 20:01
          • VidiBob
            Piana a brak wyraźnej fermentacji
            VidiBob
            Dzień dobry,
            zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
            2022-05-19, 14:36
          • bastion
            Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
            bastion
            Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
            Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
            W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
            2023-12-28, 20:28
          • RomaNzRumunii
            Kolsch temperatura fermentacji
            RomaNzRumunii
            Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
            2023-11-25, 21:07
          • smir
            Oktoberfestbier temperatura fermentacji
            smir
            Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
            ...
            2021-05-24, 21:09
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...