Gozdawa Amber - czy wdalo się zakażenie?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mysiul
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.01
    • 13

    Gozdawa Amber - czy wdalo się zakażenie?

    W 7 dniu burzliwej fermentacji widok mam taki:



    Co o tym myślicie?
    Last edited by mysiul; 2014-01-13, 15:31.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Myślę że OK
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • mysiul
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2014.01
      • 13

      #3
      A te drożdze? (mialy byc dolnej fermentacji a pływają?) pienistosć ?

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #4
        Bo dolne to sa z nazwy. Drożdż unosi się na powierzchni. Jak masz drugie wiadro to zlej na cichą
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • mysiul
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2014.01
          • 13

          #5
          Dziękuję za podpowiedzi, przelalem na cichą i jest ok, robię kolejne piwo, tym razem jasne WES i mam pytanie czy mogę dodać naturalnego nadbużańskiego miodu ??? Jestem na etapie schładzania brzeczki przed dodaniem drozdzy. Jesli tak to ile na 23 l
          Last edited by mysiul; 2014-01-14, 13:56.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X