PPPP - Polskie Proste Piwne Porachunki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • warzyciel
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 15

Witam,

Wersja 2.3 PPPP już dostępna do pobrania.

PPPP to arkusz za pomocą, którego: Skomponujesz recepturę piwa w oparciu o słody Bruntál, Optima, Strzegom, Malteurop, Weyermann®, Brewferm, Ireks oraz dodatki niesłodowane Obliczysz % ekstraktu ze składników fermentowalnych Obliczysz wodę potrzebną do zacierania i wysładzania Obliczysz ilość pot...

Pozdrawiam
    Daniel

Comment

• Gdina
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.08
      • 109

Mam wersję 2.1. Nowszej nie mogę pobrać. Brak uprawnień. Jest na to jakaś rada?

Comment

• warzyciel
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.10
        • 15

Żeby pobrać plik trzeba mieć konto na piwo.org i się zalogować. Kiedyś logowanie nie było konieczne z tego co pamiętam.

Comment

• Gdina
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2014.08
          • 109

Mimo wczorajszego zalogowania, dalej blokada. Spróbuję na piwku coś napisać, słody już doszły, warto by z tabelkami się zapoznać. Niestety i ta możliwość jest dla mnie nie dostępna. Pozostanę przy wersji 2.1. Wystarczy.
          Last edited by Gdina; 2015-10-29, 16:59.

Comment

• warzyciel
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.10
            • 15

Witam,

Wersja 2.8 arkusza PPPP już do pobrania.

PPPP to arkusz za pomocą, którego: Skomponujesz recepturę piwa w oparciu o słody Bruntál, Optima, Strzegom, Malteurop, Weyermann®, Brewferm, Ireks oraz dodatki niesłodowane Obliczysz % ekstraktu ze składników fermentowalnych Obliczysz wodę potrzebną do zacierania i wysładzania Obliczysz ilość pot...

Pozdrawiam
            Daniel

Comment

Przetwarzanie...
            X