Witam,
Zapraszam wszystkich domowych piwowarów do pobrania mojego arkusza kalkulacyjnego PPPP za pomocą, którego:
Wypełniasz tylko żółte pola i wszystko samo się liczy.
Plik do pobrania pod adresem (rejestracja nie jest wymagana):
Pozdrawiam
Warzyciel - Daniel
Zapraszam wszystkich domowych piwowarów do pobrania mojego arkusza kalkulacyjnego PPPP za pomocą, którego:
- Skomponujesz recepturę piwa w oparciu o słody Bruntál, Strzegom, Weyermann® oraz dodatki niesłodowane
- Obliczysz wodę potrzebną do zacierania i wysładzania
- Obliczysz ilość potrzebnego chmielu dla danego gatunku piwa
- Obliczysz czas i koszt wykorzystania energii do produkcji piwa
- Obliczysz temperaturę zacierania
- Przeliczysz wskazania refraktometru
- Przeliczysz jednostki i wykorzystasz inne pomocne formuły
- Poznasz właściwości drożdży Fermentis
Wypełniasz tylko żółte pola i wszystko samo się liczy.
Plik do pobrania pod adresem (rejestracja nie jest wymagana):
Pozdrawiam
Warzyciel - Daniel
Comment