Mniej więcej.
test fft
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam wszystkich forumowiczów,
Postanowiłem poprosić o kilka porad odnośnie leżakowania piwa. Skłoniło mnie do tego moim zdaniem słabo nagazowane piwo w butelkach. Ale po kolei...
Na swoją pierwszą warkę wybrałem brewkita Finlandia Bitter. Piwo zadałem do fermentora...-
-
-
Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam
To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment