Pierwsze zacieranie proszę o pomac
Collapse
X
-
-
No i lipa piwo na fermentacji burzliwej miało dość fajny smak dzisiaj miałem już butelkować ale chyba nic z tego bo smak zmienił się na kwaśny chyba zostaje zlew.Comment
-
Comment
-
Comment
-
ciężko mi powiedzieć bo nigdy nie próbowałem zepsutego piwa na 100% smak się bardzo zmienił przez tydzień ( na gorszy) nie wiem czy jest sens przelewać do butelek.Comment
-
-
Tak jest na powierzchni taka błona jak by pleśń przy otwierani pokrywy poczułem dość mocną woń tak jak podgrzewany ocetComment
-
Oj... coś obawiam się że mam dla Ciebie złą wiadomość...
Dla pewności przejrzyj to:
http://pspd.org.pl/uploads/piwowar/2...ar-8-14-17.pdf
dziciężko mi powiedzieć bo nigdy nie próbowałem zepsutego piwa na 100% smak się bardzo zmienił przez tydzień ( na gorszy) nie wiem czy jest sens przelewać do butelek.
dziękiComment
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie analizy i certyfikaty porobione, można działać z szyszkami 2024
Do naszego magazynu zawitało kilka odmian z naszych polskich upraw:Nie ma tego specjalnie dużo, więc zapraszam póki są
https://www...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2024-11-27, 16:20 -
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Bazooka - DŁUGA - filtr do chmielin - gwint zewnetrzny 1/2 cala
- Akcesoria
Kran do piwa - Nukatap - stalowy
- Anglojęzyczna
IPA (India Pale Ale) Style guide
- Brewkity nachmielone
Brewferm Flemish Brown...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2021-10-25, 14:30 -
-
Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
1. Składniki:- pilzeński Litovel 4,25 kg;
- monachijski Litovel 0,9 kg;
- karmel jasny 0,5 kg
- caraaroma 0,35;
- chmiel Marynka granulat 40 g;
- chmiel Lubelski granulat 25 g;
- miód gryczany, naturalny 1,3kg.
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
Cześć, szykuje się do uwarzenia klasyka z Marynką i Lubelską.
Zasyp:
Słód pilzneński 4 kg
Słód monachijski 1 kg
Chmiele:
Lubelski 50 g
Marynka 50 g
Drożdże:
US-05
Zacieranie:
50*C...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć coś o sobie. Jestem piwowarem domowym od lata 2017r. Mam za sobą 13 warek (3 z brewkitu, 8 z zestawów i 2 własnego autorstwa). Zajmuje się również wyrobem wina i cydru domowego.
Chciałbym prosić forumowiczów o ocenę, konstruktywną...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment