W jakiej temp masz butelki?
Brew kit wciąż fermentuje
Collapse
X
-
sorki że nie odpisywałem ale nie miałem czasu,co do temperatury to przypuszczam że właśnie z tym jest problem bo nie mam możliwości trzymać ani butelek ani brzeczki w pomieszczeniach domowych( dzieci) tylko w kotłowni a tak w jest przez dłuższy czas 17C tylko jak rozpalę w piecu to jest 21-22C.Comment
-
Co prawda 2 gramy na butelę to trochę mało ale cierpliwości, w jakiś stopniu się nagazuje. Zostaw w tych 17 stopniach i sprawdz za 2-3 tygodnie bo szkoda piwaComment
-
Jak obserwuję ten wątek, to wydaje mi się ze za często przyglądasz się, doglądasz, podglądasz i sprawdzasz to swoje piwo. Ono chyba po prostu się stresuje albo wstydzi. Nikt nie lubi jak mu się patrzy przez ramię na ręce podczas pracy Daj mu trochę spokoju, a jak będzie coś nie tak to wyciągnij wnioski i przy następnym piwie nie popełniaj błędów i poprawiaj niedoskonałości. Ale wszystko na pewno będzie dobrzeComment
-
Jak to mówią -"błędy debiutantaów". Przy mojej pierwszej warce tak często sprawdzałem nagazowanie, że teraz mogę stwierdzić, że ostatnie 10 flaszek było nagazowane idealnie. Dokładaj do pieca ale z umiarem żeby dzieciaków nie ugotowaćComment
-
Comment