Witajcie! Z kolegami zainwestowaliśmy w aparature do zacierania, przeprowadziliśmy cały proces, wynki jakie były przed fermentacją to
Brzeczka przednia 10,5 Blg
Po chmieleniu : 12,5 Blg
Chłodzenie do 23 stopni C
Drożdże rehydratowałem w wodzie (10g/ 25 litrów )
Zadałem wczoraj w nocy drożdże ( późno zaczęliśmy :P ) i zostawiłem założoną pokrywe, ale nie zatrzaśniętą. Poszedłem dzisiaj żeby posłuchać ew co się dzieje i nie wiem czy w ogóle coś się dzieje i stąd moja obawa czy coś jest nie tak, nadmienię, że temperatura jaka jest w piwnicy to ok 5-6 stopni, używam drożdży dolnej fermentacji Bohemian Lager
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ft_series_10_g o takich, nie ma żadnej piany itd itd, nastawiłem całość około 3:30 dziś w nocy
Brzeczka przednia 10,5 Blg
Po chmieleniu : 12,5 Blg
Chłodzenie do 23 stopni C
Drożdże rehydratowałem w wodzie (10g/ 25 litrów )
Zadałem wczoraj w nocy drożdże ( późno zaczęliśmy :P ) i zostawiłem założoną pokrywe, ale nie zatrzaśniętą. Poszedłem dzisiaj żeby posłuchać ew co się dzieje i nie wiem czy w ogóle coś się dzieje i stąd moja obawa czy coś jest nie tak, nadmienię, że temperatura jaka jest w piwnicy to ok 5-6 stopni, używam drożdży dolnej fermentacji Bohemian Lager
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ft_series_10_g o takich, nie ma żadnej piany itd itd, nastawiłem całość około 3:30 dziś w nocy
Comment