Wskaźnik skrobi zamarzł mi w transporcie od BA, czy ma to jakiś wpływ na jego jakość / właściwości?
Zamarznięty jodowy wskaźnik skrobi
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...3 Photos-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-05-23, 19:49 -
-
Witam,
W sobotę przebrnąłem przez pierwsze zacieranie. Wybrałem zestaw surowców z BA - Pale Ale 12 Blg - 20 litrów . W instrukcji jest napisane żeby zacierać infuzyjnie w temp. 67-68 stC do negatywnego wyniku próby jodowej. Zacząłem wsypywanie słodu do wody od temp. 70stC...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Czy jest jakaś dostrzegalna różnica między jodyną taką z apteki za 1zł, a wskaźnikiem skrobi dostępnym w pewnym sklepie wysyłkowym??
-
-
-
Witam.Jako,że piwo ze sklepu przestało mi smakować więc zainteresowałem się warzeniem domowym.czytam różne fora już od 4 miesięcy na temat fermentacji,dezynfekcji,butelkowania, oraz przeczytałem już wiki na temat zacierania,przerw jakie się stosuje oraz chmielenia i postanowiłem,że zakupię...
-
-
-
Witam,
nie wiem czy dobry dział na ten temat wybrałem - w razie czego proszę o przeniesienie.
Warzyłem dzisiaj po raz trzeci piwo w stylu Grodziskie.
Poprzednie dwa razy były jak najbardziej udane, zero problemów, piwa wyszły wręcz rewelacyjnie.
Tym...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment