Zamarznięty jodowy wskaźnik skrobi

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sebek_
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.11
    • 148

    #1

    Zamarznięty jodowy wskaźnik skrobi

    Wskaźnik skrobi zamarzł mi w transporcie od BA, czy ma to jakiś wpływ na jego jakość / właściwości?
    Piwo to moje paliwo :)
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Nie ma, poza tym, że trzeba go wydłubać drutem.

    Comment

    • sebek_
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.11
      • 148

      #3
      Tzn. juz teraz rozmarzl wiec jest plynny, ale skoro zmiana stanu skupienia nie ma znaczenia na wlasciwosci to gitara
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      • kotubka
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.12
        • 2

        #4
        Witam, mam problem z temp. Refermentacji. Robie pale ale. Burzliwa w 21,5 stopni.. cicha w 19.5 i nagle trach,dodalem glukoze i po zabutelkowaniu odrazu wstawiłem do lodówki. Pytanie czy już po zawodach? Czy jak po trzech dniach butelki wróciły do 22 stopni, to czy nastąpi refermentacja?

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10796

          #5
          temat o czym innym ale powiem że powróci
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • kotubka
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2014.12
            • 2

            #6
            Przepraszam za post w złym dziale, korzystam teraz z przeglądarki internetowej w komórce i zwiodła mnie dotykowość, musiałem przeskoczyć między postami. Dziękuje za odp

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • Alicjaalicja1990
              Zestaw na start sprzedam
              Alicjaalicja1990
              Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
              2. Fermentator z rurką 33l
              3. Aerometr
              4. Łyga
              5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
              6. Filtrator z oplotu
              7. Jodowy...
              2022-05-23, 19:49
            • longmen
              jodowy wskaźnik skrobi - brak wskazań
              longmen
              Witam,

              W sobotę przebrnąłem przez pierwsze zacieranie. Wybrałem zestaw surowców z BA - Pale Ale 12 Blg - 20 litrów . W instrukcji jest napisane żeby zacierać infuzyjnie w temp. 67-68 stC do negatywnego wyniku próby jodowej. Zacząłem wsypywanie słodu do wody od temp. 70stC...
              2012-10-08, 19:46
            • Makaron
              Jodyna czy Jodowy Wskaźnik Skrobi
              Makaron
              Czy jest jakaś dostrzegalna różnica między jodyną taką z apteki za 1zł, a wskaźnikiem skrobi dostępnym w pewnym sklepie wysyłkowym??
              2004-01-30, 11:18
            • Piotr94
              Kupno sprzętu
              Piotr94
              Witam.Jako,że piwo ze sklepu przestało mi smakować więc zainteresowałem się warzeniem domowym.czytam różne fora już od 4 miesięcy na temat fermentacji,dezynfekcji,butelkowania, oraz przeczytałem już wiki na temat zacierania,przerw jakie się stosuje oraz chmielenia i postanowiłem,że zakupię...
              2017-11-01, 17:27
            • NightHawk
              Problem z zacieraniem - wskaźnik skrobi
              NightHawk
              Witam,

              nie wiem czy dobry dział na ten temat wybrałem - w razie czego proszę o przeniesienie.

              Warzyłem dzisiaj po raz trzeci piwo w stylu Grodziskie.
              Poprzednie dwa razy były jak najbardziej udane, zero problemów, piwa wyszły wręcz rewelacyjnie.
              Tym...
              2015-05-03, 14:15
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...