Witam
Jutro zamierzam warzyć kolejne piwo, i chem wykorzystać gęstwę z s-04, tylko mam pewne pytania.
Wszędzie jak czytam, to gęstwa powinna być jasna, moja w porównaniu do tej z rehydratacji jest dosyć ciemna, oraz jest bardzo gęsta, gęstwa jest po stout'cie, i moje pytanie, czy tak powinno być?
A kolejne jest następujące, rozwarstwiła się ona na 3 warstwy dolna około7 cm bardzo zbita, 2 mm piwa i 3 cm zbitej piany, taki kożuch, wygląda jak te serki -pianki z bąbelkami, i teraz jak przygotować tą gęstw do zadania do kolejnego piwa?
Gęstwa jest świeża ma 4 dni trzymana w lodówce, ładnie pachnie drożdżami/ takim dwutlenkiem węgla.
Jutro zamierzam warzyć kolejne piwo, i chem wykorzystać gęstwę z s-04, tylko mam pewne pytania.
Wszędzie jak czytam, to gęstwa powinna być jasna, moja w porównaniu do tej z rehydratacji jest dosyć ciemna, oraz jest bardzo gęsta, gęstwa jest po stout'cie, i moje pytanie, czy tak powinno być?
A kolejne jest następujące, rozwarstwiła się ona na 3 warstwy dolna około7 cm bardzo zbita, 2 mm piwa i 3 cm zbitej piany, taki kożuch, wygląda jak te serki -pianki z bąbelkami, i teraz jak przygotować tą gęstw do zadania do kolejnego piwa?
Gęstwa jest świeża ma 4 dni trzymana w lodówce, ładnie pachnie drożdżami/ takim dwutlenkiem węgla.
Comment