Gęstwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Motylu
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 4

    Gęstwa

    Witam
    Jutro zamierzam warzyć kolejne piwo, i chem wykorzystać gęstwę z s-04, tylko mam pewne pytania.
    Wszędzie jak czytam, to gęstwa powinna być jasna, moja w porównaniu do tej z rehydratacji jest dosyć ciemna, oraz jest bardzo gęsta, gęstwa jest po stout'cie, i moje pytanie, czy tak powinno być?
    A kolejne jest następujące, rozwarstwiła się ona na 3 warstwy dolna około7 cm bardzo zbita, 2 mm piwa i 3 cm zbitej piany, taki kożuch, wygląda jak te serki -pianki z bąbelkami, i teraz jak przygotować tą gęstw do zadania do kolejnego piwa?
    Gęstwa jest świeża ma 4 dni trzymana w lodówce, ładnie pachnie drożdżami/ takim dwutlenkiem węgla.
  • Makiwara
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.01
    • 2

    #2
    Mam nadzieję, że nie zostanę za to zlinczowany ale co mi tam....
    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

    Comment

    • Motylu
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.10
      • 4

      #3
      Myślałem, że troszkę mniej zabiegów z tym faktem, a co z tą pianą?, jest to normalne?

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #4
        Zerknij TU
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        Przetwarzanie...
        X